Nieuws 2018-07-23T13:38:14+00:00

Nieuws

Zomer 2018

Donderdag 14 juni was om 3 redenen een bijzondere dag voor mij. Allereerst werd mijn zoon 30! Vervolgens heb ik die dag het examen gehaald bij Esoterra van Stephan van Rossum voor de Nascholing voor ervaren tantrika’s. Ten slotte heb ik die avond geassisteerd en was tevens model voor het Pelvic Release drieluik van Marielle Spronck. Daarover later meer. De betekenis van al dat moois is dat ik nu een klassieke ontspanningsmassage ga geven gebaseerd op het net geleerde, inclusief anatomie, waarbij er soms ingrediënten uit de Lomi Lomi en Thaise Yoga Massage langskomen. Kortom een klassieker met improvisaties. En omdat het voelt als een doorstart, deels terug naar de basis, houd ik de kosten laag. In ieder geval lager dan de releases. Massage van 5 kwartier nu voor 60 euro.

Eind juni vond de eerste training plaats voor de lingam release pratitioners als vervolg en aanvulling op de yoni releases. Komende tijd heb ik plek voor 5 oefensessies tegen gereduceerd tarief. Omdat het voor mij noodzakelijke sessies zijn en ik je feedback ook nodig heb, vraag ik daar 60 euro voor. Na mijn examen zal ik voor de yoni en lingam releases, 90 euro per uur vragen, waarbij anderhalf uur gewenst en 2 uur mogelijk is. Na het examen mag ik me pelvic release practitioner noemen en maak ik deel uit van het team van Avalanche Bodywork. Daartoe hebben we eerder een licentie overeenkomst met elkaar getekend waardoor kwaliteit, werkwijze en prijsstelling op elkaar is afgestemd.

Diploma Theo Arp

13 januari 2018

Waarom ik nog steeds yoni release sessies geef, waarom ik intentie wil vervangen door integriteit en wat staat een man eigenlijk te doen.

“Je moet je omgeving niet vervuilen. Sterker, je moet hem of haar beter achterlaten dan je hebt aangetroffen” (Vrij naar Nazmiye Oral in Human, Winter 2017/2018).

Nu het stof is neergedaald na alle gebeurtenissen rondom #metoo en misbruik door manlijke tantra masseurs vind ik het tijd voor een reactie. Bijna 2 maanden onder een steen gezeten uit schaamte en een soort misplaatst schuldgevoel. Tijdens een mooi Share and Shine ritueel met oud/nieuw realiseerde ik me dat ik als kind al wegdook, onder de tafel, achter de kleedjes. Dat hoeft niet meer. Dit jaar ga ik meer van me laten horen en zien. Meer dan ooit voel ik de noodzaak bij te dragen aan herstel van de vertrouwensbreuk tussen mannen en vrouwen.

Dat ik ooit begonnen ben als masseur en later als Yoni Release practitioner komt voort uit mijn behoefte aan zingeving. In de sessies kan ik alles kwijt van mijn mensenwerk zowel als van mijn massagevaardigheden. Het is en blijft mijn doel een brug te slaan daar waar het tussen mannen en vrouwen zo mis kan gaan. Op mijn website staat ook een opmerking over potentieel daderschap van mannen. Veel mensen vonden dat toen wat zwaar op de hand. Als man dien je dat te omarmen, besef de machtsongelijkheid en besef dat je altijd de plicht hebt om een grens te respecteren, dit is niet meer het stenen tijdperk. Dat vraagt van mij de kracht om te kunnen reflecteren op mijn handelen en inzicht te hebben in mijn drijfveren maar vooral in het containen van mijn behoeften. Ben ik daarmee een wereldverbeteraar of naief, misschien wel, maar ik wil het in ieder geval neerzetten. Ik heb nog eens kritisch gekeken naar mijn website. Veel van wat daar opstaat is nog steeds van kracht. Nog helderder wil ik zijn over de sessies die ik geef. Ze zijn niet gericht op genot of lust. Ze zijn bedoeld om ruimte bieden voor issues als vertrouwen, intimiteit, ingeslapen relaties, gebrek aan gevoel van je bekkengebied of juist overgevoeligheid daarvan. Als je dan in een sessie toch genot of opwinding ervaart, mag dat er zijn. Dat is van jou, daar ga ik niets mee doen. Bij alles wat ik doe geldt de spelregel: consensus is vereist.

Ook al staat er op mijn website dat ik er vanuit ga dat je een yonirelease sessie bij een vrouw eerder hebt ontvangen, kan je toch komen. Het valt me op dat dat regelmatig gebeurt. Voor veel vrouwen is dit geen noodzaak. Wel geef ik aan dat je iemand mee kunt nemen, vriend of vriendin. Als ik terugkijk op het afgelopen half jaar dan valt me op dat iedereen alleen komt. En als mijn vrouw beneden ook toevallig thuis is vinden sommigen dat juist fijn. Vorige maand kwam er iemand van 76. Voor mij nieuw en onbekend was een vrouw in transitie naar een man, een transgender. Daar word ik stil van, voel me dankbaar dat ik in dergelijke processen van betekenis kan zijn. Ook ga ik mijn aanbod uitbreiden met laagdrempelige activiteiten.

Heb je nog nooit zo’n sessie gehad, kom eerst eens praten over wat je nodig hebt. Wil je kennismaken met mijn werkwijze maar hebt geen ervaring met lichaamswerk of massages zonder kleding, maak een afspraak voor een ontspanningsmassage. Daarbij kan je je kleren aanhouden. Een volgende keer kan je er voor kiezen om onder een dekentje te liggen waarbij je zelf bepaald wat je aanhoudt. Er is geen doel, een sessie is niet perse beter als je geen kleren draagt! Dit gaat allemaal over consent, instemming. Betty Martin is voor mij een bron van inspiratie.

Individuele sessies Yoni Release blijf ik aanbieden. Daarnaast ga ik me verder scholen in meerdere massage vormen al dan niet op tantrische basis. Zo begint op 22 februari een Nascholing Massage Technieken voor ervaren tantrische masseur/masseuses bij Esoterra. In juni start ik met een opleiding voor Integratieve Massage bij De Stroming van Geert van Coillie, locatie Venwoude.

Nieuw is het volgende:

Als drempelverlagers bied ik nu ook een drietal sessies aan met een opbouw erin. In sessie 1 maken we kennis, er is ruimte voor je verhaal en je kan gekleed kennis maken met mijn handen. Bij een tweede sessie wordt je gemasseerd en bepaal je vooraf de mate van kleding. Alleen de te masseren delen van je lijf zijn onbedekt, de rest is onder een doek. Ik blijf altijd gekleed. In sessie 3 kan je een bekkenmassage ontvangen, of als onderdeel van een lichaamsmassage, of je kan kiezen voor een release van door jouw te kiezen gebieden. Bij alles geldt de consensus. Je kan instappen daar waar het jou past. Van tevoren maken we daar afspraken over.

Sessie 1 duurt 1 uur, de tweede anderhalf uur en de derde 2 uren. Boek en betaal je alle drie de sessie dan betaal je 240 i.p.v. 270 euro. Dat is ruim 10% korting.

Contact

Click edit button to change this text.