Nieuws 2021-11-08T08:09:56-05:00

Nieuws

Nieuwsbrief najaar 2021: Feest en aanbiedingen!

Deze maand vier ik het vijfjarig bestaan van (H)Eerljke Handen. Al weer zo lang geleden begon ik professioneel met massage en coaching.

Wat ik doe kent vele benamingen die soms meer zeggen over degene die het uitvoert dan over wat je nu precies gaat krijgen. Noem het yoni massage, lingam massage, noem het yoni release, lingam relase of pelcic release, noem het de-armouring. Ik voel mij het meest comfortabel bij een eerlijke en Hollandse benaming die omschrijft wat het is: bekken massage. Daarbij kunnen alle plekken rondom je bekken, inclusief je geslacht, worden aangeraakt in volstrekte afstemming. Alleen als jij dat wenst en daar toestemming voor geeft.

Ik heb gemerkt dat masseren alleen niet toereikend is voor de vragen die zich aandienen, daarom zijn mijn sessies gaandeweg meer coachend van aard geworden. Ze zijn informatief en educatief. Als iemand zich meldt voor een sessie is er vaak een concrete aanleiding, een vraag, ongemak of onbekendheid. Is het niet over het eigen lijf dan wel over relaties en intimiteit. Vaak ben ik verrast wat er wordt ingebracht, daar ruimte voor maken is al bevrijdend. Voor een sessie maak ik altijd een afspraak om te (beeld)bellen. Daarin bespreken we de aanleiding, je wensen en grenzen.

Om te vieren dat er al 5 jaar lang mensen, man/vrouw/trans/anders, sessies boeken heb ik een aanbieding die geldt voor de sessie/massage van 2 uur:

Kom je voor het eerst dan krijg je een korting van 5%.

Ben je eerder geweest dan krijg je een dubbele korting, 10%.

Wil je meer info? Bekijk dan de video op mijn homepagina.

Nieuws maart 2021

Afspreken kan weer! Boek nu een sessie!
Wat is een goed moment voor een bekkenmassage? Is er een goed moment voor een bekkenmassage? Ja en nee. Het moet je net uitkomen omdat je al een tijd met vragen zit. Of je hebt ergens last van. Zo kun je bijvoorbeeld een relatie hebben en niet tevreden zijn over de intimiteit er ontbreekt iets. Het gaat niet zoals jij wilt of jullie zijn gestopt met vrijen en nog wel intiem, maar je mist iets. Ook als alleenstaande kun je je afvragen hoe het nu gaat met seks en intimiteit. Een belangrijke voorwaarde voor een fijne vrijpartij is dat je je eigen lijf kent en aan kan geven wat je wenst. Als je verliefd bent, gaat het zo snel en kom je er later achter dat het toch niet vervullend was. Een relatie opbouwen kost tijd en erover praten geeft lucht. Dan kan een bekkenmassage een uitkomst zijn omdat je buiten de context van lust en verliefdheid op onderzoek gaat naar wat jij fijn vindt. Zowel mannen, vrouwen als transgenders hebben hier baat bij. Noem het een informatieve massage. Tijdens het masseren praten we; niet de hele tijd. In mijn beleving is een gesprek verdiepend, omdat het handen en voeten geeft aan gevoelens.

Bekkenmassage is een volle en aandachtige aanraking van spieren, weefsel en alle overgangsgebieden in het bekken. Ik kom veel onbekendheid tegen, alles tussen overgevoelig en ongevoelig. Je kunt alleen komen en ook samen met je partner. Dan bieden mijn partner en ik een duo sessie aan en brengen we jullie op nieuwe ideeën over aanraken en op elkaar afstemmen.

Nieuws januari 2021

Als op zaterdag het Volkskrant magazine door de brievenbus is gevallen kan ik het niet laten om direct te bladeren naar de rubriek van Corine Koole over Lust en Liefde. Prachtige echte verhalen over menselijke dilemma’s en onverwachte uitkomsten. Vanaf 16-1 komt er een nieuwe rubriek bij: Seks met Joy. Bij het lezen van haar eerste bijdrage besefte ik het belang van het werk dat ik de afgelopen jaren doe, praten over seks! Ook al lukte dat wel in de veilige beslotenheid van mijn relatie, met anderen vond ik dat eng. Pas vanaf mijn 50-ste ging ik daarmee oefenen en ondertussen maakt het een belangrijk deel uit van de sessies die ik geef. Mijn massages werden steeds minder doelgericht. Of het nu yoni/lingam massage heette, of release, of de-armouring, dat waren middelen om in gesprek te komen over seks in de breedste zin van het woord. Bij de een zat er pijn, een ander was te gevoelig of juist gevoelloos. Bij veel mensen bestaat onwetendheid over het eigen lijf of het lijf van de ander. Maar bij iedereen tref ik altijd nieuwsgierigheid en het verlangen te praten over seks: hoe gaat dat, hoe doe je dat, zelfzorg, fantaseren.

Een norm of een normaal is er eigenlijk niet, wel een zoeken naar hoe je het voor jezelf leuk kan maken in contact met de ander. Met een massage van het bekken kom je vanzelf langs alle plekken die te maken hebben met seksualiteit en daarom neem ik bij sessies veel tijd voor dit gesprek.

Als dit je aanspreekt, neem gerust vrijblijvend contact op. De sessies vinden plaats zodra het weer kan. Dat geldt ook voor de workshops die ik met mijn levenspartner geef.

Zomer 2018

Donderdag 14 juni was om 3 redenen een bijzondere dag voor mij. Allereerst werd mijn zoon 30! Vervolgens heb ik die dag het examen gehaald bij Esoterra van Stephan van Rossum voor de Nascholing voor ervaren tantrika’s. Ten slotte heb ik die avond geassisteerd en was tevens model voor het Pelvic Release drieluik. Daarover later meer. De betekenis van al dat moois is dat ik nu een klassieke ontspanningsmassage ga geven gebaseerd op het net geleerde, inclusief anatomie, waarbij er soms ingrediënten uit de Lomi Lomi en Thaise Yoga Massage langskomen. Kortom een klassieker met improvisaties. En omdat het voelt als een doorstart, deels terug naar de basis, houd ik de kosten laag. Massage van 5 kwartier nu voor 60 euro.

Diploma Theo Arp

13 januari 2018

Waarom ik nog steeds bekken massages geef, waarom ik intentie wil vervangen door integriteit en wat staat een man eigenlijk te doen.

“Je moet je omgeving niet vervuilen. Sterker, je moet hem of haar beter achterlaten dan je hebt aangetroffen” (Vrij naar Nazmiye Oral in Human, Winter 2017/2018).

Nu het stof is neergedaald na alle gebeurtenissen rondom #metoo en misbruik door manlijke tantra masseurs vind ik het tijd voor een reactie. Bijna 2 maanden onder een steen gezeten uit schaamte en een soort misplaatst schuldgevoel. Tijdens een mooi Share and Shine ritueel met oud/nieuw realiseerde ik me dat ik als kind al wegdook, onder de tafel, achter de kleedjes. Dat hoeft niet meer. Dit jaar ga ik meer van me laten horen en zien. Meer dan ooit voel ik de noodzaak bij te dragen aan herstel van de vertrouwensbreuk tussen mannen en vrouwen.

Dat ik ooit begonnen ben als masseur en later als Yoni Release practitioner komt voort uit mijn behoefte aan zingeving. In de sessies kan ik alles kwijt van mijn mensenwerk zowel als van mijn massagevaardigheden. Het is en blijft mijn doel een brug te slaan daar waar het tussen mannen en vrouwen zo mis kan gaan. Op mijn website staat ook een opmerking over potentieel daderschap van mannen. Veel mensen vonden dat toen wat zwaar op de hand. Als man dien je dat te omarmen, besef de machtsongelijkheid en besef dat je altijd de plicht hebt om een grens te respecteren, dit is niet meer het stenen tijdperk. Dat vraagt van mij de kracht om te kunnen reflecteren op mijn handelen en inzicht te hebben in mijn drijfveren maar vooral in het containen van mijn behoeften. Ben ik daarmee een wereldverbeteraar of naief, misschien wel, maar ik wil het in ieder geval neerzetten. Ik heb nog eens kritisch gekeken naar mijn website. Veel van wat daar opstaat is nog steeds van kracht. Nog helderder wil ik zijn over de sessies die ik geef. Ze zijn niet gericht op genot of lust. Ze zijn bedoeld om ruimte bieden voor issues als vertrouwen, intimiteit, ingeslapen relaties, gebrek aan gevoel van je bekkengebied of juist overgevoeligheid daarvan. Als je dan in een sessie toch genot of opwinding ervaart, mag dat er zijn. Dat is van jou, daar ga ik niets mee doen. Bij alles wat ik doe geldt de spelregel: consensus is vereist.

Ook al staat er op mijn website dat ik er vanuit ga dat je een yonirelease sessie bij een vrouw eerder hebt ontvangen, kan je toch komen. Het valt me op dat dat regelmatig gebeurt. Voor veel vrouwen is dit geen noodzaak. Wel geef ik aan dat je iemand mee kunt nemen, vriend of vriendin. Als ik terugkijk op het afgelopen half jaar dan valt me op dat iedereen alleen komt. En als mijn vrouw beneden ook toevallig thuis is vinden sommigen dat juist fijn. Vorige maand kwam er iemand van 76. Voor mij nieuw en onbekend was een vrouw in transitie naar een man, een transgender. Daar word ik stil van, voel me dankbaar dat ik in dergelijke processen van betekenis kan zijn. Ook ga ik mijn aanbod uitbreiden met laagdrempelige activiteiten.

Heb je nog nooit zo’n sessie gehad, kom eerst eens praten over wat je nodig hebt. Wil je kennismaken met mijn werkwijze maar hebt geen ervaring met lichaamswerk of massages zonder kleding, maak een afspraak voor een ontspanningsmassage. Daarbij kan je je kleren aanhouden. Een volgende keer kan je er voor kiezen om onder een dekentje te liggen waarbij je zelf bepaald wat je aanhoudt. Er is geen doel, een sessie is niet perse beter als je geen kleren draagt! Dit gaat allemaal over consent, instemming. Betty Martin is voor mij een bron van inspiratie.

Individuele sessies blijf ik aanbieden. Daarnaast ga ik me verder scholen in meerdere massage vormen al dan niet op tantrische basis. Zo begint op 22 februari een Nascholing Massage Technieken voor ervaren tantrische masseur/masseuses bij Esoterra.

Nieuw is het volgende:

Als drempelverlagers bied ik nu ook een drietal sessies aan met een opbouw erin. In sessie 1 maken we kennis, er is ruimte voor je verhaal en je kan gekleed kennis maken met mijn handen. Bij een tweede sessie wordt je gemasseerd en bepaal je vooraf de mate van kleding. Alleen de te masseren delen van je lijf zijn onbedekt, de rest is onder een doek. Ik blijf altijd gekleed. In sessie 3 kan je een bekkenmassage ontvangen, of als onderdeel van een lichaamsmassage, of je kunt kiezen voor een massage van door jouw te kiezen gebieden. Bij alles geldt de consensus. Je kan instappen daar waar het jou past. Van tevoren maken we daar afspraken over.

Contact

Click edit button to change this text.